tiistai 10. joulukuuta 2013

Vammojen kuntoutusta ja ehkäisyä

Kuten ahkerimmat lukijani varmaan muistavat, että viimakautena teloin itseäni ihan useaan otteeseen. Jululomalla jäi hyppy tahkoparkissa pahasti vajaaksi ja venäytin alaselän - sängynpohjalla viikko. Hiihtolomalla meni oikean jalan polvi hajalle (ihan omaa tyhmyyttäni) - en pystynyt juoksemaan koko kesänä.

Kävin tapaamassa kolmea eri lääkäriä polven takia ja siitä otettiin jopa röntgenkuvat. Onneksi murtumia ei löytynyt, eli vammat on todennäköisesti jossain lihaskudoksessa. Lääkärit on suositellu jumppaamista, jotta saisin lihasmassa tukemaan polven ja alaselän aluetta.



Nyt on tullut sitten treenattua ahkerasti jalkoja. Jalkapressiä, polven ojennusta sekä -koukistusta olen tehnyt pienillä painoilla pitkiä sarjoja.

Alaselkää olen jumpannut ihan lattialla tekemällä monipuolisesti eri perus selkäliikkeitä. Lumilautailussa keskivartalon lihakset ovat kovilla jalkojen lisäksi, joten olen koittanut tehdä ehkäisevää lihastreeniä pitkin kesää. Toivottavasti treeni on tuottanut tulosta ja ensitalvena turhilta vammoilta säästyisi.

Mitä tästä on oppinut, niin turhia riskejä kannattaa välttää parhaansa mukaan.

-Ville

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti